IMG_9781.JPG
Na radionici je sudjelovalo 30 predstavnika institucija sa svih razina vlasti, te tvrtki koje su prirodom svog posla obuhvaćene odredbama Zakona o civilnom zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine iz oblasti prepreka i terena

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) je 12. 9. 2019. godine održala radionicu “Implementacija Politike BiH o podatcima za teren i prepreke”.

Cilj radionice je bio upoznavanje sudionika s regulativom BiH o objavi podataka o terenu i preprekama na području Bosne i Hercegovine. Na radionici je sudjelovalo 30 predstavnika institucija sa svih razina vlasti, te tvrtki koje su prirodom svog posla obuhvaćene odredbama Zakona o civilnom zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine iz oblasti prepreka i terena.

Prezentirana je važnost ovih objava podataka o terenu i preprekama za sigurno i učinkovito odvijanje zračnog prometa, analizirane do sada realizirane aktivnosti, kao i naglašena važnost aktivnijeg sudjelovanja svih subjekata kako bismo ispunili sve zahtjeve koje Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) stavlja pred državu Bosnu i Hercegovinu. 

Na kraju radionice dogovorene su naredne aktivnosti koje će rezultirati sustavnim uređenjem pitanja objave podataka o terenu i preprekama u Bosni i Hercegovini.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e