rvsm-sky-planes.jpg
Naprijed navedenim stvorene su sve neophodne pretpostavke za korištenje TEA testa za ispitivanje i procjenu nivoa stručnosti iz engleskog jezika od strane BHANSA kvalificiranih ispitivača

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) je ispunila sve neophodne uvjete za provođenje procjene stručnosti iz engleskog jezika u skladu s ICAO ljestvicom za ocjenjivanje.

U svrhu navedene procjene, potpisan je ugovor s TEA Ltd, odgovornim za upravljanje i razvoj TEA testa. TEA je dizajniran kao formalan test za procjenu pilota i kontrolora zračnog prometa kojima je potreban nivo znanja zrakoplovnog engleskog jezika u skladu s “ICAO Language Proficiency Requirements (LPR’s). Test je priznat od strane mnogih zrakoplovnih vlasti uključujući i BHDCA-u.

Nakon uspješno okončane obuke za TEA ispitivače, te ispunjenja svih drugih potrebnih uvjeta, BHANSA je postala zvanični TEA Centar za testiranje zrakoplovnog engleskog jezika za Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, odobravanjem Metoda za procjenu jezične stručnosti od strane BHDCA-e dana 12. 12. 2019. godine, potvrđena je usklađenost sa zahtjevima definiranim u Pravilniku o dozvolama kontrolora zračnog prometa, organizacijama za obuku i zrakoplovno-medicinskim centrima.

Naprijed navedenim stvorene su sve neophodne pretpostavke za korištenje TEA testa za ispitivanje i procjenu nivoa stručnosti iz engleskog jezika od strane BHANSA kvalificiranih ispitivača.

Certifikat Centra za procjenu stručnosti možete pogledati OVDJE

Rješenje o odobravanju Metoda procjene možete pogledati OVDJE

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e