EUFOR_TOD
Dana 18 .9. 2019. god. g. Gerhard HUBER, Chief Air Ops EUFOR-a, u pratnji pravnog savjetnika komadanta EUFOR-a g. Igora Dimitrovskog, posjetio je Glavni ured BHANSA-e u Mostaru

Dana 18. 9. 2019. god. g. Gerhard Huber, Chief Air Ops EUFOR-a u pratnji pravnog savjetnika zapovjednika EUFOR-a g. Igora Dimitrovskog, posjetio je Glavni ured BHANSA-e u Mostaru. Tom prigodom održan je sastanak s osobljem BHANSA-e zaduženim za civilno – vojnu koordinaciju u zrakoplovstvu, a koje je  upoznalo predstavnike EUFOR-a s BHANSA-om i njenim aktivnostima s naglaskom na civilno – vojnoj suradnji. Dosadašnja suradnja je ocijenjena veoma pozitivnom, a razmotrene su i mogućnosti na unapređenju iste u narednom periodu poput suradnje u provedbi letačkih operacija i korištenja zračnog prostora BiH, pokrivanja radio signalom na malim visinama, korištenja resursa EUFFOR-a u operacijama potrage i spašavanja, suradnje s Jedinicom za upravljanje zračnim prostorom BiH i protugradne zaštite.

Nakon sastanka predstavnici EUFOR-a su posjetili  Centar za obuku osoblja za kontrolu zračne plovidbe s ATC simulatorom i Jedinicu prilazne i aerodromske kontrole letenja Mostar.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e