IMG-f0d4f5bf55a04bdc5d4f2152676e922e-V.jpg
Potpisivanjem ovog protokola o suradnji, BHANSA je kao najmlađi pružatelj usluga u zračnom prometu u Europi postala ravnopravan i priznat partner unutar Gate One obitelji, sa svim pravima i obvezama koje proizlaze iz tog priznanja

Uprava Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH na čelu s direktorom g. Davorinom Primorcem sudjelovala je danas na summit-u Gate One članica u Sofiji u Bugarskoj. 

Gate One predstavlja regionalnu inicijativu ANSP-ova odnosno pružatelja usluga u zračnoj plovidbi osnovanu 2013. godine. Svrha Gate One inicijative je promoviranje učinkovitosti kontrole europskog zračnog prostora preko poboljšane suradnje između članica kao i snažnije predstavljanje regije koju pokrivaju članice u donošenju odluka po pitanju zračnog prometa na teritoriju Europe.

Na današnjem summit-u usuglašen je i potpisan protokol o suradnji i koordinaciji svih država članica GATE One inicijative, te su razmatrani strateški ciljevi, radni program te Akcijski plan za 2020. u kontekstu promjenjive okoline u Single European Sky. Tijekom sastanka direktori su se složili o važnosti jačanja strateškog položaja Gate One na europskoj razini i njegovih tehnika suradnje, koji će donijeti operativne koristi u ispunjenju SES-a te naglasiti ulogu Gate One-a kao ključnog igrača u procesima donošenja odluka u europskom ATM-u. Prilikom ove svečanosti direktori pružatelja usluga u zračnom prometu članica GATE One inicijative čestitali su direktoru Primorcu i kolektivu BHANSA-e na povijesnom uspjehu koji su postigli 5. 12. 2019. godine preuzimanjem kontrole zračnog prostora do nivoa leta FL 660 odnosno 20 000 metara i samim tim realizacijom Faze II plana upravljanja zračnim prostorom Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem ovog protokola o suradnji, BHANSA je kao najmlađi pružatelj usluga u zračnom prometu u Europi postala ravnopravan i priznat partner unutar Gate One obitelji, sa svim pravima i obvezama koje proizlaze iz tog priznanja.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e