jusko ceska bih 1.jpg
Potpisana zajednička inicijativa o suradnji u oblasti zrakoplovstva

Direktor Agencije Davorin Primorac, uz ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Jusku prisustvovao je sastanaku sa delegacijom Ministarstva prometa Češke Republike koju je predvodio ministar prometa Dan Tok.

Na sastanku su razmatrane aktualne teme iz nadležnosti dvaju ministarstava, s naglaskom na zračni promet.

U oblasti zračnog prometa, ministar Jusko je naglasio značaj preuzimanja kontrole cjelokupnog zračnog prostora Bosne i Hercegovine od BHANSA-e i planove za preuzimanje u razdoblju nakon okončanja obuke kontrolora leta, kao i mogućnosti suradnje u oblasti civilnog zrakoplovstva.

Direktor Primorac je istakao značaj potpisivanja Ugovora o stručnom osposobljavanju 69. kontrolora letenja koji je BHANSA zaključila s Pružateljem usluga u zračnoj plovidbi Republike Češke (ANS CZ).​

Nakon održanog sastanka, ministri Jusko i Tok potpisali su zajedničku inicijativu u oblasti civilnog zrakoplovstva koja ima za cilj stvaranje okvira za suradnju u vezi s uslugama osposobljavanja nove generacije kontrolora zračnog prometa i međusobnim angažmanom stručnjaka u oblasti zračnog prometa.

Vijesti Novosti


icon Natječaji i tenderi Javne nabave | Natječaji

icon Organizacijske jedinice BHANSA-e