Sliak za objavu 1.jpg
В.Д. директора Аеродрома Бања Лука г. Душко Ковачевић са сaрадницима дана 21.08.2018. посјетио је Главни уред BHANSA-е у Мостару гдје му је домаћин био директор BHANSA г. Даворин Приморац са сарадницима. Госп.

В.Д. директора Аеродрома Бања Лука г. Душко Ковачевић са сaрадницима дана 21.08.2018. посјетио је Главни уред BHANSA-е у Мостару гдје му је домаћин био директор BHANSA г. Даворин Приморац са сарадницима.

Госп. Приморац је нагласио је да је циљ BHANSA-е развити блиске односе са аеродромима у БиХ, те да ће BHANSA учинити све из своје надлежности како би придонијела повећању саобраћаја.

Госп. Ковачевић упознао је представнике BHANSA с планом развоја Аеродрома Бања Лука. Као веома важну активност навео је да је закључен уговор с нискотарифном компанијом RyanAir која ће са својим операцијама с аеродрома Бања Лука почети од новембра 2018. године. Поред постојеће дестинације Београд и чартер летова план је у наредној години повећати број дестинација RyanAir-а.  На Аеродрому Бања Лука обновљена је путничка зграда, а планирано је и проширење исте.

 Оба директора су нагласила веома успјешну сарадњу Аеродрома Бања Лука и Јединице прилазне и аеродромске контроле летења Бања Лука.

Госп. Приморац навео је да BHANSA од 02.02.2017. год. отпочела с пружањем услуга обласне контроле летења из објекта Обласне контроле лета - Оперативне јединице Бања Лука (ATCU II) те да је у току школовање аеродромских, прилазних и обласних контролора летења.

На захтјев Аеродрома Бања Лука BHANSA ће покренути активности на дизајнирању сателитске инструменталне прилазне процедуре (GNSS).

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е