Inspekcija EASA 1 2019.jpg
Инспекција је показала да је BHANSA у потпуности усклађена те да пружа услуге у ваздушнојпловидби како је прописано регулативом БиХ и ЕУ у области ваздухопловненавигације

Дана 3.10.2019. године инспектори Европске агенције за сигурност у ваздухопловству (ЕАSА) у оквиру проведбе свеобухватне стандардизацијске инспекције (Comprehensive Standardization Inspection) у области ваздухопловненавигације у Босни и Херцеговини, извршили су инспекцију у Агенцији за пружање услуга у ваздушнојпловидби БиХ у пратњи инспектора Дирекције за цивилно ваздухопловствоБиХ.

Инспекција  је проведена на локацији Бања Лука на којој су смјештени Центар обласне контроле лета /Оперативна јединица II, Јединица прилазне и аеродромске контроле летења Бања Лука,  Служба метеоролошког бдијења Босне и Херцеговине и Служба за летне информације Босне и Херцеговине (Flight Information Service – FIS), обједињена са Спасилачко-координацијским центром Босне и Херцеговине (Rescue Coordination Centre – BHRCC).

Инспекција је показала да је BHANSA у потпуности усклађена те да пружа услуге у ваздушнојпловидби како је прописано регулативом БиХ и ЕУ у области ваздухопловненавигације.

Током инспекције инспектори EASA су посјетили оперативну салу Оперативне јединице II и контролни торањ Јединице прилазне и аеродромске контроле летења Бања Лука гдје су имали приликунепосредно се упознати с радом контролора ваздушног саобраћајаи осталог стручног ваздухопловногособља BHANSA-е на пружању услуга у ваздушнојпловидби.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е