Za objavu.jpg
У Главном уреду BHANSA дана 24.8.2018. године одржана је 19. сједница Комитета за управљање ваздушним простором БиХ у чијем раду судјелују представници Министарства саобраћаја и веза БиХ, Mинистарства одбране БиХ, Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ и Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ

У Главном уреду BHANSA дана 24.8.2018. године одржана је 19. сједница Комитета за управљање ваздушним простором БиХ у чијем раду судјелују представници Министарства саобраћаја и веза БиХ, Mинистарства одбране БиХ, Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ и Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ.

Комитет за управљање ваздушним простором БиХ је на основу Закона о ваздухопловству БиХ основао Савјет министара БиХ са циљем стратешког управљања ваздушним простором Босне и Херцеговине, а ради припреме приједлога значајних за управљање ваздушним простором Босне и Херцеговине.

На овој сједници расправљало се о припреми за радионицу за кориснике ваздушног простора која ће се одржати 10.11.2018. год. у Бања Луци. Поред тога размотрени су информација о активностима на изради Airspace плана за фазу IIBHATM стратегије (преузимање одговорности за пружање АТS услуга у горњем дијелу ваздушног простора БиХ од FL 325 до FL 660) и нацрт Програма сигурности ваздушне пловидбе БиХ (State Safety Programme - SSP).

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е