IMG_9624.JPG
На крају састанка закључено је да BHANSA подржава МАТ у преговорима и настојањима за повећање броја операција и капацитета, као и привлачењу нових авио превозника

У Главном уреду БХАНСА у Мостару дана 10.1.2019. одржан је састанак директора БХАНСА-е г. Даворина Приморца и директора Међународног аеродрома Тузла г. Рифета Карасалиховића.

Током састанка размијењене су информације о тренутном стању и активностима, као и плановима развоја BHANSA и Међународног аеродрома Тузла. Саговорници су истакли веома добру сарадњу коју Међународни аеродром Тузла има с BHANSA, а посебно с Јединицом прилазне и аеродромске контроле летења Тузла која пружа услуге прилазне и аеродромске контроле летења на овом аеродрому.

Директор BHANSA г. Приморац је честитао г. Карасалиховићу постигнуте успјехе у развоју ваздушног саобраћаја на Међународном аеродрому Тузла који се огледају у изразитом повећању броја превезених путника, као и терета с овог аеродрома. BHANSA је дала свој пуни допринос овом успјеху кроз радно вријеме од 19 сати дневно, које се често и продужавало у складу са оперативним потребама саобраћаја. Такођер на овом аеродрому су осигуране и метеоролошке услуге Х24, а ваздухопловна техника и одсјек за предузлетно информисање су такођер дали свој пуни допринос.

Г. Карасалиховић је нагласио и важне инфраструктурне пројекте попут изградње нове терминалне зграде и продужења прилазних свјетала, а г. Приморац је навео да је BHANSA планирала санацију и реконструкцију објекта контролног торња.

На крају састанка закључено је да BHANSA подржава МАТ у преговорима и настојањима за повећање броја операција и капацитета, као и привлачењу нових авио превозника.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е