1.jpg
Дана 28.2.2019. године, у Главној канцеларији BHANSA-e, одржан је састанак директора BHANSA-e г. Даворина Приморца и директора Међународног аеродрома Мостар г. Марина Распудића са сарадницима

Дана 28.2.2019. године, у Главној канцеларијиBHANSA-e,  одржан је састанак директора BHANSA-e  г. Даворина  Приморца и директора Међународног аеродрома Мостар г. Марина Распудића са сарадницима.

На састанку је истакнуто да је успостављена веома добра сарадња између BHANSA-e и Међународног аеродрома Мостар. Г. Даворин Приморац је истакнуо да BHANSA у потпуности подржава активности које подузима Међународни аеродром Мостар ради повећања саобраћаја. У том смислу, размијењене су информације о плановима развоја ове двије институције.

BHANSA,у оквиру пројекта Израда нових летних процедура за међународне аеродроме у БиХ” планира, између осталог, дизајнирати сет процедура с циљем побољшања услова за полијетање и слијетање на Међународни аеродром Мостар. У току је процес стручног оспособљавања нових контролора ваздушног саобраћаја у Јединици прилазне и аеродромске контроле летења Мостар.

С друге стране, Међународни аеродром Мостар планира и проводи активности на побољшању инфраструктуре и стварања још повољнијих услова за кориснике својих услуга. Тако је у 2018. години извршено проширење главне платформе за још једно паркирно мјесто, а ускоро ће почети радови на проширењу терминалне зграде. Такође, у припреми су и други пројекти на побољшању инфраструктуре и услова за кориснике услуга.

Закључено је да ће се и даље наставити са сарадњом BHANSA-e и Међународног аеродрома Мостар, а наставиће се и с праксом одржавања заједничких састанака.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е