EUFOR_TOD
Дана 18.9.2019. господин Герхард Хубер, Chief Air Ops EUFOR-а у пратњи правног савјетника заповједника EUFOR-а господина Игора Димитровског посјетио је Главну канцеларију BHANSA-e у Мостару

Дана 18.9.2019. господин Герхард Хубер, Chief Air Ops EUFOR-а у пратњи правног савјетника заповједника EUFOR-а господина Игора Димитровског посјетио је ГлавнуканцеларијуBHANSA-e у Мостару. Том приликом јеодржан састанак саособљем BHANSA-е, задуженим за цивилно-војну координацију у ваздухопловству, а које је  упознало представнике EUFOR-а саBHANSA-ом и њеним активностима с нагласком на цивилно-војној сарадњи. Досадашња сарадња је оцијењена као веома позитивна, а размотрене су и могућности на унапрјеђењу исте у наредном периоду попут сарадње у спровођењу летнихоперација и кориштења ваздушногпростора БиХ, покривања радио сигналом на малим висинама, кориштења ресурса EUFOR-а у операцијама потраге и спасавања, сарадње с Јединицом за управљање ваздушнимпростором БиХ и противградне заштите.

Након састанка представници EUFOR-а су посјетили  Центар за обуку особља за контролу ваздушнепловидбе саATC симулатором и Јединицу прилазне и аеродромске контроле летења Мостар.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е