jusko ceska bih 1.jpg
Потписана заједничка иницијатива о сарадњи у области ваздухопловства

Директор Агенције Даворин Приморац, уз министра комуникација и саобраћајаБосне и Херцеговине,Исмира Јускаприсуствовао је састанку са делегацијом Министарства саобраћајаЧешке Републике коју је предводио министар саобраћајаДан Ток.

На састанку су разматране актуелне теме из надлежности два министарства, с нагласком на ваздушни саобраћај.

У области ваздушног саобраћаја, министар Јуско је нагласио значај преузимања контроле цјелокупног ваздушногпростора Босне и Херцеговине од BHANSA-е и планове за преузимање у периодунакон окончања обуке контролора лета, као и могућности сарадње у области цивилног ваздухопловства.

Директор Приморац је истакао значај потписивања Уговора о стручном оспособљавању 69. контролора летења који је BHANSA закључила с Пружаоцем услуга у ваздушнојпловидби Републике Чешке (ANS CZ).​

Након одржаног састанка, министри Јуско и Ток потписали су заједничку иницијативу у области цивилног ваздухопловства, која има за циљ стварање оквира за сарадњу у вези сауслугама оспособљавања нове генерације контролора ваздушног саобраћајаи међусобним ангажманом стручњака у области ваздушног саобраћаја.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е