IMG-f0d4f5bf55a04bdc5d4f2152676e922e-V.jpg
Потписивањем овог протокола о сарадњи BHANSA је као најмлађи пружалац услуга у ваздушном саобраћајуу Европи постала равноправан и признат партнер унутар Gate One породице, са свим правима и обавезама које произлазе из тог признања

Управа Агенције за пружање услуга у ваздушнојпловидби БиХ на челу са директором г. Даворином Приморцем учествовалаје данас на summitu Gate One чланица у Софији у Бугарској.

Gate One представља регионалну иницијативу ANSP-ова односно пружаоца услуга у ваздушнојпловидби основану 2013. године. Сврха Gate One иницијативе је промовисање ефикасности контроле европског ваздушногпростора преко побољшане сарадње између чланица као и снажније представљање регије коју покривају чланице у доношењу одлука по питању ваздушног саобраћајана територијиЕвропе.

На данашњем summitu усаглашен је и потписан протокол о сарадњи и координацији свих држава чланица GATE One иницијативе, те су разматрани стратешки циљеви, радни програм, те Акцијски план за 2020.у контексту промјењиве околине у Single European Sky. Током састанка директори су се сложили о важности јачања стратешког положаја Gate One на европском нивоу и његових техника сарадње, који ће донијети оперативне користи у испуњењу SES-а те нагласити улогу Gate One као кључног играча у процесима доношења одлука у европском АТМ-у. Приликом ове свечаности директори пружаоца услуга у ваздушном саобраћајучланица GATE One иницијативе честитали су директору Приморцу и колективу BHANSA-е на историјскомуспјеху који су постигли 05.12.2019. године преузимањем контроле ваздушногпростора до нивоа лета FL 660 односно 20 000 метара и самим тиме реализацијом Фазе II плана управљања ваздушним простором Босне и Херцеговине.

Потписивањем овог протокола о сарадњи BHANSA је као најмлађи пружалац услуга у ваздушном саобраћајуу Европи постала равноправан и признат партнер унутар Gate One породице, са свим правима и обавезама које произлазе из тог признања.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е