Slika uz priopćenje.jpg
У сједишту Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) у Мостару потписан је уговор о кориштењу средстава између BHANSA-е и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске

У сједишту Агенције за пружање услуга у ваздушнојпловидби БиХ (BHANSA) у Мостару потписан је уговор о кориштењу средстава између BHANSA-е и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Нешто раније BHANSA је потписала уговор о кориштењу средстава и са Владом Федерације Босне и Херцеговине.

Потписивањем овог уговора BHANSA наставља досљедно и континуирано испуњавати своје законске обавезе које произлазе из члана 6. став (2) Закона о Агенцији за пружање услуга у ваздушној пловидби Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, бр. 43/09) а у којем се јасно дефинише начин кориштења средстава, која су од интереса за BHANSA-у и која се воде у књиговодственој евиденцији Републичке дирекције за цивилну ваздушнупловидбу (RSCAD) и Федералне дирекције за цивилно ваздухопловство (FEDCAD).

Овим уговором уређује се начин кориштења имовине, односно средстава која су од интереса и потребна Агенцији ради пружања услуга у ваздушнојпловидби. Средства су између осталог објекти попут контролних торњева, навигацијски, радарски и комуникацијски уређаји, моторна возила и сва друга имовина која се води у књиговодственим евиденцијама Републичке дирекције за цивилну ваздушнупловидбу.

Уговор је испред BHANSA-е потписао директор Даворин Приморац, док је потпис испред Министарства саобраћаја и веза Републике Српске ставио министар Неђо Трнинић.

Потписивање овог уговора јасно показује досљедност коју BHANSA има у испуњавању наших законских обавеза а представља и важан корак према настојањима BHANSA-е да нивоуслуга које пружамо подигнемо на још већи ниво.  

Министар Трнинић и директор Приморац истаклису и добру сарадњу коју двије институције имају те изразили увјерење да ће се она наставити и у будућности.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е