primorac_madrid.jpg
Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) добитник је овогодишње награда Европске комисије за SEAFRA (South-East Axis Free Route Airspace) пројекат који је реализован заједно сапартнерским агенцијама из Хрватске и Србије

МАДРИД, 8.март - Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) добитник је овогодишње награда Европске комисије за SEAFRA (South-East Axis Free Route Airspace) пројекат који је реализован заједно сапартнерским агенцијама из Хрватске и Србије.

Престижна награда Single European Sky уручена је директору BHANSA-е Даворину Приморцу на Свјетском конгресу пружаоца услуга у ваздушном саобраћају,који се одржава у Мадриду.

Награђени пројекат односи се на  слободно планирање и спровођење летова путничких авиона, без обзира на подјелу ваздушногпростора међу овим државама или границама њихове одговорности, по југоисточној оси изнад 10.000 метара.

„Драго ми је што је Европска комисија препознала значај овог регионалног концепта, који значајно побољшава сигурност ваздушног саобраћаја, али и ефикасност у пружању услуга у ваздушном саобраћају“, истиче Приморац.

EUROCONTROL је још прије девет година започео координисани развој и имплементацију Простора слободних рута, уско сарађујући сацивилним и војним стручњацима за пројектовањеваздушногпростора, европским државама, пружаоцима услуга ваздушненавигације, корисницима ваздушногпростора, организацијама за планирање летова и другим релевантним међународним тијелима. BHANSA се активно укључила у ове активности, а добијена награда потврда је квалитетног и озбиљног рада.

Скуп у Мадриду завршава се данас потписивањем Меморандума о сарадњи за нову Заједничку иницијативу земаља југоисточне Европе (SECSI).

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е