IMG_9660.JPG
Конференцију су отворили г. Борис Ћорић, испред Службе за ваздухопловноинформисање БиХ и локални координатор TAIEX-а те гђа. Санела Зекић, руководилацВаздухопловнихСервиса BHANSA-е, након чега су услиједила предавања угледних стручњака и предавача г. Phillip Notry и г. Bruno Talavera, са Француског Свеучилишта за цивилно ваздухопловтсво (ENAC) и г. Uroš Grošelj из Slovenia Control-а

BHANSA у сарадњи са Technical Assistance and Information Exchange инструментом Европске Комисије је организовала у периоду 28.-29.03.2019.године дводневну конференцију у Мостару под називом “Transition from Aeronautical Information Services to Aeronautical Information Management ” са нагласком на тренутни статус миграције у Босни и Херцеговини. Циљ конференције је била размјена искустава земаља чланица Европске уније са свим релевантним субјектима укљученим у одвијање ваздушног саобраћајау Босни и Херцеговини, као и подизање свијести о важности што скорије транзиције према управљању ваздухопловнихинформација у складу са захтјевима Организације за међународно цивилно ваздухопловтсво (ICAO).

Конференцију су отворили г. Борис Ћорић, испред Службе за ваздухопловноинформисање БиХ и локални координатор TAIEX-а те гђа. Санела Зекић, руководилацВаздухопловнихСервиса BHANSA-е, након чега су услиједила предавања угледних стручњака и предавача г. Phillip Notry и г. Bruno Talavera, са Француског Свеучилишта за цивилно ваздухопловтсво (ENAC) и г. Uroš Grošelj из Slovenia Control-а. Кроз два дана конференције обрађене су све главне теме од захтјева за квалитетом ваздухопловнихподатака, потребе за миграцију према управљању ваздухопловнихподатака, као и њиховог утјецаја како на тренутне, тако и на будуће АТМ концепте.

Конференцији је присуствовало 25 представника, гдје су осим представника BHANSA-е присуствовали представници свих релевантних субјекта укључених у одвијање ваздушног саобраћаја у Босни и Херцеговини, попут Министарства одбране БиХ, Дирекције за цивилно ваздухопловствоБиХ, представника међународних ваздухопловнихлука, спортских летјелишта итд.

На крају судионици Конференције су изразили задовољство домаћину BHANSA-и и TAIEX-у на успјешној организације овог догађаја.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е