rvsm-sky-planes.jpg
Po prethodno navedenom, stvorene su sve neophodne pretpostavke za korištenje TEA testa za ispitivanje i procjenu nivoa stručnosti iz engleskog jezika od strane BHANSA-e kvalificiranih ispitivača

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) je ispunila sve neophodne uslove za provođenje procjene stručnosti iz engleskog jezika u skladu sa ICAO-skalom za ocjenjivanje.

U svrhu navedene procjene, potpisan je ugovor sa TEA Ltd, odgovornim za upravljanje i razvoj TEA testa. TEA je dizajniran kao formalan test za procjenu pilota i kontrolora zračnog saobraćaja kojima je potreban nivo znanja zrakoplovnog engleskog jezika u skladu sa “ICAO Language Proficiency Requirements (LPR’s). Test je priznat od strane mnogih zrakoplovnih vlasti uključujući i BHDCA.

Nakon uspješno okončane obuke za TEA ispitivače, te nakon ispunjenja svih drugih potrebnih uslova, BHANSA je postala zvanični TEA Centar za testiranje zrakooplovnog engleskog jezika za Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, odobravanjem Metoda za procjenu jezičke stručnosti od strane BHDCA dana 12. 12. 2019. godine, potvrđena je usklađenost sa zahtjevima definisanim u Pravilniku o dozvolama kontrolora zračnog saobraćaja, organizacijama za obuku i zrakoplovno-medicinskim centrima.

Po prethodno navedenom, stvorene su sve neophodne pretpostavke za korištenje TEA testa za ispitivanje i procjenu nivoa stručnosti iz engleskog jezika od strane BHANSA-e kvalificiranih ispitivača.

Certifikat Centra za procjenu stručnosti možete pogledati OVDJE.

Rješenje o odobravanju Metoda procjene možete pogledati OVDJE.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e