20160427_110752.jpg
Dana 27.04.2016. stručni inspekcijski tim Evropske Agencije za sigurnost zračnog saobraćaja, tim EASA-e, u saradnji sa inspekcijskim timom Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine – BHDCA, posjetio je lokacije Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, BHANSA-e, u Mostaru i Sarajevu, radi standardizacijske provjere u području nadzora usluga u zračnoj plovidbi – ANS

Dana 27.04.2016. stručni inspekcijski tim Evropske Agencije za sigurnost zračnog saobraćaja, tim EASA-e, u saradnji sa inspekcijskim timom Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine – BHDCA, posjetio je lokacije Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, BHANSA-e, u Mostaru i Sarajevu, radi standardizacijske provjere u području nadzora usluga u zračnoj plovidbi – ANS.

Navedena posjeta je provedena u okviru sveobuhvatne standardizacijske provjere Direkcije za civilnu avijaciju BiH - BHDCA.

Slične aktivnosti EASA obavlja u svim zemljama Evropske Unije kao i zemljama koje imaju potpisane radne sporazume sa EASA-om.

Predstavnici BHANSa su upoznali inspektore EASA s   organizacijom i aktivnostima BHANSA-e, nakon čega je inspekcijski tim EASA-e u sastavu: Marc Matthys, Augustin Klus, Paul Kennedy, Aslak Kjolstad i Stephen Foy, izvršio standardizacijsku provjeru na lokacijama BHANSA-e u Mostarui Sarajevu.

 

Vijesti Novosti


icon Natječaji i tenderi Javne nabavke | Natječaji

icon Organizacijske jedinice BHANSA-e