EUFOR_TOD
Dana 18 .9. 2019. god. g. Gerhard HUBER, Chief Air Ops EUFOR-a, u pratnji pravnog savjetnika komadanta EUFOR-a g. Igora Dimitrovskog, posjetio je Glavni ured BHANSA-e u Mostaru

Dana 18 .9. 2019. god. g. Gerhard HUBER, Chief Air Ops EUFOR-a , u pratnji pravnog savjetnika komadanta EUFOR-a g. Igora Dimitrovskog, posjetio je Glavni ured BHANSA-e u Mostaru. Tom prilikom održan je sastanak s osobljem BHANSA-e zaduženim za civilno-vojnu koordinaciju u zrakoplovstvu, a koje je  upoznalo predstavnike EUFOR-a s BHANSA-om i njenim aktivnostima, s naglaskom na civilno-vojnoj saradnji. Dosadašnja saradnja je ocijenjena veoma pozitivnom, a razmotrene su i mogućnosti na unapređenju iste u narednom period, poput saradnje u provođenju letnih operacija i korištenja zračnog prostora BiH, pokrivanja radijskim signalom na malim visinama, korištenja resursa EUFFOR-a u operacijama potrage i spašavanja, saradnje s Jedinicom za upravljanje zračnim prostorom BiH i protugradne zaštite.

Nakon sastanka predstavnici EUFOR-a su posjetili  Centar za obuku osoblja za kontrolu zračne plovidbe s ATC simulatorom i Jedinicu prilazne i aerodromske kontrole letenja Mostar.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e