1.jpg
Dana 28. 2. 2019. godine u Glavnom uredu BHANSA-e održan je sastanak direktora BHANSA-e g. Davorina Primorca i direktora Međunarodne zračne luke-aerodroma Mostar g. Marina Raspudića sa saradnicima

Dana 28. 2. 2019. godine u Glavnom uredu BHANSA-e održan je sastanak direktora BHANSA-e g. Davorina  Primorca i direktora Međunarodne zračne luke-aerodroma Mostar g. Marina Raspudića sa saradnicima.

Na sastanku je istaknuto da je uspostavljena veoma dobra saradnja između BHANSA-e i Međunarodne zračne luke-aerodroma Mostar.

G. Davorin Primorac je istakao da BHANSA u potpunosti podržava aktivnosti koje poduzima Međunarodna zračna luka-aerodrom Mostar radi povećanja prometa. U tom smislu razmijenjene su informacije o planovima razvoja ove dvije institucije.

BHANSA u okviru projekta “Izrada novih letnih procedura za međunarodne zračne luke-aerodrome u BiH”planira,između ostaloga, dizajnirati set procedura s ciljem poboljšanja uslova za polijetanje i slijetanje na Međunarodnu zračnu luku-aerodrom Mostar. U toku je proces stručnog osposobljavanja novih kontrolora zračnog saobraćaja u Jedinici prilazne i aerodromske kontrole letenja Mostar.

S druge strane Međunarodna zračna luka-aerodrom Mostar planira i provodi aktivnosti na poboljšanju infrastrukture i stvaranja još povoljnijih uslova za korisnike svojih usluga. Tako je u 2018. godini izvršeno proširenje glavne platforme za još jedno parkirno mjesto, a uskoro će početi radovi na proširenju terminalne zgrade. Također, u pripremi su i drugi projekti na poboljšanju infrastrukture i uslova za korisnike usluga.

Zaključeno je da će se i dalje nastaviti sa saradnjom BHANSA-e  i Međunarodna zračne luke-aerodroma Mostar, a nastavit će se i s praksom održavanja zajedničkih sastanaka.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e